ماجرای تشرُف امام خمینی(ره) به حرم حضرت عبدالعظیم(ع)
امام(ره) در مدت اقامت در مدرسۀ علوی یک شب اراده کردند بروند حضرت عبدالعظیم را زیارت کنند. فرمودند: یک ماشین بیاورید مرا سوار کنید و برویم زیارت. در این حین مردم متوجه حضور امام(ره) شدند
به گزارش سایت مشهد فوری، زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) دارای چنان منزلتی است که امام هادی(ع) در روایتی آن را همانند زیارت امام حسین(ع) معرفی کرد و فرمودند: «مَن زارَ قَبر عَبدالعَظیم الحَسَنی بِرِیْ، کَمَن زارَ الحُسین بِکَربَلا»؛ یعنی هر کس قبر عبدالعظیم حسنی(ع) را در ری زیارت کند، گویی حسین(ع) را در کربلا زیارت کرده است، از این رو زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) همواره مورد اهتمام علمای بزرگ اسلام بوده است.
از سوی دیگر مقام و منزلت علمی و معنوی عبدالعظیم حسنی(ع) به قدری است که علما و محدثین شیعه در کتب خود از وی به نیکی و بزرگی یاد میکردند و یا در کتب خود روایات متعددی را از ایشان نقل میکردند. اما در بین اهل سنت نیز شاهد این تکریم هستیم تا جایی که صاحب بن عباد که یکی از علمای اهل تسنن و وزیر فخرالدوله بوده است، میگوید: عبدالعظیم حسنی(ع) مردی با ورع، پارسا و پرهیزگار و دیندار و خدا پرست، معروف به امانتداری و دارای صداقت لهجه، دانای به امور دین و گویای توحید، و عدل بسیار بود. در زمان خودش در علم و ادب و فضل و دانش و تقوا، بعد از امام زمانش، برتمام معاصران خویش برتری داشت، هیچ کس را منزلت او نبود و به تمام معنا تبعیّت و تقلید از حضرات ائمه (ع) میکرد و در اولاد و احفاد حضرت امام حسن مجتبی (ع) کسی به قدر مرتبه و مقام او نرسیده است.» (رجال نجاشی، ص 247)
- ۹۶/۰۴/۲۰