" ویلاییها" را قربانی نکنید/ سینما میخواهد منجی باشد یا ما را به قهقرا ببرد؟
فیلم سینمایی«ویلاییها» تنها با ۱۴ سینما کار خود را آغاز کرده است که در شأن سینمای دفاع مقدس نیست و این درحالی است که بسیاری از فیلمهای طنز سینمای ایران بیش از ۱۰۰ سالن سینمایی در اختیار دارد.
تسنیم/
چند روزی است اکران خود را آغاز کرده است، «ویلاییها»؛ فیلمی که علیرغم داشتن کارگردانی تازهکار بسیار خوش ساخت است و تحسین همگان را در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر برانگیخت. فیلمی که سعید ملکان آن را تهیه کرده است، ملکانی که در کارنامه خود فیلمهای پرمخاطب بسیاری داشته است.
این فیلم سینمایی در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت سه سیمرغ بلورین(بهترین بازیگر نقش مکمل زن، بهترین جلوه های ویژه بصری واستعداد درخشان بهترین فیلم اولی) و نامزد 5 سیمرغ(بهترین بازیگر نقش مکمل زن، بهترین فیلمنامه، بهترین موسیقی متن، بهترین جلوه های ویژه میدانی و بهترین طراحی صحنه و لباس) شد؛ سیمرغهایی که شاید بتوان مهمترین آنها را سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن نامید که از آن ثریا قاسمی شد. ثریا قاسمی اعلام کرد افتخار میکنم که نقش یک مادر ایثارگر را ایفا کردهام. بیشک «ویلاییها» اثری ملی است، اثری با ادبیاتی جدید که بخشی از دفاع مقدس را به تصویر کشیده است و شاید کمتر کسی از آن آگاهی داشته باشد. این نگرش نوین به سینمای دفاع مقدس باعث شد که بسیاری از رسانهها در جشنواره فیلم فجر آن را اثری جهانی بنامند. اثری که نه تنها برای رسانهها بلکه برای بسیار از فیلمسازان شگفتآور بود، چرا که از یک کارگردان فیلم اولی تصور چنین فیلم خوش ساختی متصور نبود.
- ۹۶/۰۲/۲۵