انجام عبادات ظاهری بدون توجه به فسلفه احکام آن بهره مطلوبی ندارد
تسنیم/
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، حجتالاسلام جواد محدثی، کارشناس برنامه «منشور امیر» شبکه رادیو معارف در مورد حکمت 145 نهجالبلاغه؛ «کَمْ مِنْ صَائِم لَیْسَ لَهُ مِنْ صِیَامِهِ إِلاَّ الْجُوعُ وَالظَّمَأُ، وَکَمْ مِنْ قَائِم لَیْسَ لَهُ مِنْ قِیَامِهِ إِلاَّ السَّهَرُ وَالْعَنَاءُ، حَبَّذَا نَوْمُ الاَْکْیَاسِ وَإِفْطَارُهُمْ؛ چه بسیار روزه دارانى که از روزه خود جز گرسنگى و تشنگى بهره اى نمى برند و چه بسیار شب زنده دارانى که از قیام شبانه خود جز بى خوابى و خستگى ثمره اى نمىگیرند. آفرین بر خواب هوشمندان و افطارشان» گفت: با توجه به این حکمت نهجالبلاغه میتوان در مورد اثرگذاری عباداتی همچون نماز و روزه صحبت کرد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره این که چرا باید نماز بخوانیم و روزه بگیریم و خداوند چه احتیاجی به عبادات بندگان دارد گفت:خداوند احتیاجی به عبادات بندگان ندارد و این بندگان هستند که محتاج عبادت خداوند هستند؛ چرا که پرستش خداوند برای دنیا و آخرت انسان مفید است.
حجت الاسلام محدثی در مورد این سوال که فلسفه احکام چیست و چرا خداوند در وادی دینداری، احکام و موارد حلال و حرام را وضع کرد، گفت: اولین مطلب در پاسخ به این سوال این است که اگر خداوند متعال را حکیم میدانیم که بر اساس نیاز و مصلحت بندگان احکام را وضع میکند، جای این سوال وجود ندارد؛ چراکه آنچه حرام و حلال شده است بر اساس حکمتی بوده است که آن موضوع داشته است و بر آن اساس حکمش اعلام شده است. مانند نسخه پزشک که وقتی شخص به درایت و ایمان او اعتماد داشت نسخه اش را بی چون و چرا انجام میدهد.
- ۹۶/۰۱/۲۷